Няколко часа след като скъса публично оставката си, главният прокурор Иван

...
Няколко часа след като скъса публично оставката си, главният прокурор Иван
Коментари Харесай

Гешев е звънял на подателя на сигнала за “Барселонагейт“

Няколко часа след като скъса обществено оставката си, основният прокурор Иван Гешев е позвънил по телефона на водача на гражданското съдружие БОЕЦ Георги Георгиев, който е адресант на сигнала за “Барселонагейт “. Това заяви самият Георги Георгиев пред Mediapool.
Всичко по тематиката: Опитът за атентат против Иван Гешев и желаната му оставка 225
Лидерът на БОЕЦ споделя, че е бил в Съдебната палата в понеделник, с цел да изиска персонално от Гешев пояснения за неналичието на резултати по подадените сигнали от сдружението.

“Повече от час бяхме пред кабинета на Иван Гешев, с цел да желаяме пояснение за “Барселонагейт “, както и за сигналите, които сме подавали против самия Гешев – за КТБ, Жоси, Пеевски и всичко останало. Предавахме онлайн във Facebook. След като се прибрах в офиса си, Иван Гешев ми се обади по телефона “, споделя Георгиев, само че отхвърли да разяснява наличието на диалога.

В коментар за Mediapool пресцентърът на прокуратурата заяви, че Георги Георгиев първи е потърсил Гешев, а по-късно двамата даже са се разбрали за среща. “Да, потърсих го персонално в Съдебната палата, с цел да желая пояснение. После той ми се обади по телефона. Няма никаква спогодба за среща “, изяснява водачът на БОЕЦ.

По време на конференцията в понеделник Иван Гешев сподели, че е отказал оферта, направена му от името на Бойко Борисов да става дипломат и е отчаян от Движение за права и свободи. Спомена, че прокурор му е споделил, че би трябвало да се приключи делото " Барселонагейт ", чиято централна цел е Бойко Борисов.

Делото за къщата в Барселона стартира след издание на анонимно видео във Facebook, което прави връзка сред Бойко Борисов и някогашната манекенка Борислава Йовчева, която живееше с детето си в къща в Барселона. Луксозният парцел е платен от компанията на татко ѝ, само че парите са пристигнали от лица, които са свързвани с ГЕРБ. След подаден сигнал от БОЕЦ испанските управляващи ревизираха пране на пари и изпратиха информация до българската прокуратура. Случаят се мотае към този момент три години.

Обаждане от КПКОНПИ

Любопитното е, че десетина минути, откакто Иван Гешев се е обадил на гражданския деятел, Георгиев е получил позвъняване от управлението на антикорупционната комисия. Оттам са го търсили поради неговия сигнал до Върховната касационна прокуратура против Иван Гешев.

По-рано Георги Георгиев алармира Върховната касационна прокуратура да ревизира възможна инсценировка на атентата против основния прокурор, както и за данните за противозаконен напън върху следствието.

Любопитен подробност е, че висшата прокуратура е решила бързо да разпредели сигнала за инспекция на КПКОНПИ, за която импровизирано се приказва, че е под въздействието на някогашния министър председател Бойко Борисов. Това може да значи, че кръгове във ВКП към този момент са отвън контрола на основния прокурор. Заради тези събития гражданският деятел е провел и телефонни диалози с водачи на политически партии, само че не пожела да заяви кои. На 16 май БОЕЦ разгласява отворено писмо до парламентарната група на “Продължаваме смяната – Демократична България “, с което изиска от тях да изискат Бойко Борисов и Делян Пеевски да подадат оставки и да изоставен Народното събрание.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР